Vin 05 Septembrie 9:00 AM

Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 protejeaza intimitatea, identitatea digitala, informatiile financiare si confidentiale ale utilizatorului

Kaspersky Lab anunta lansarea celei mai noi versiuni de produs pentru utilizatori individuali, Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015. Solutia de securitate a fost elaborata pentru a proteja utilizatorii impotriva amenintarilor noi sau deja existente, securizandu-le activitatile online pe Windows, OS X si Android.

Cercetarea realizata de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International arata ca principalele preocupari ale utilizatorilor de Internet includ protejarea intimitatii si a identitatii, securizarea informatiilor personale si a datelor financiare si siguranta copiilor. In plus, avand in vedere ca 79% dintre utilizatori folosesc platforme diferite, acestia au nevoie de solutii de securitate cuprinzatoare, in contextul evolutiei constante a numarului de amenintari cibernetice.

Conform expertilor Kaspersky Lab, zilnic apar aproximativ 315.000 de noi mostre de malware. Niciun sistem de operare nu poate fi considerat sigur – zilele in care atacatorii se concentrau aproape exclusiv asupra sistemului Windows s-au incheiat, iar numarul de atacuri asupra Mac-urilor si asupra sistemelor de operare pentru dispozitive mobile este in crestere. In urma detectarii botnet-ului Flashback, care includea peste 700.000 de computere cu OS X, utilizatorii Apple nu mai pot afirma ca sistemul lor de operare este complet sigur.

Luand in considerare tendinta la nivel global de utilizare tot mai larga a dispozitivelor mobile, numarul mostrelor de software periculos pentru cele mai populare sisteme de operare pentru dispozitive mobile – iOS, Android – continua sa creasca: expertii Kaspersky Lab detecteaza aproximativ 20.000 de mostre noi, in fiecare luna. In schimb, website-urile de phishing – paginile false construite pentru a sustrage informatii personale – reprezinta o amenintare cibernetica universala, care pune in pericol toti utilizatorii, indiferent de dispozitivul sau de sistemul de operare utilizat. In fiecare luna, Kaspersky Security Network identifica peste 137.000 de noi site-uri de phishing, create cu scopul de a obtine informatii confidentiale si date financiare.

Intr-o lume in care numarul de amenintari online sofisticate creste continuu, utilizatorii cauta un software de securitate capabil sa ii protejeze impotriva acestora pe orice dispozitiv pe care il utilizeaza pentru interactiuni, cumparaturi si online banking. Pentru a securiza datele utilizatorilor, a proteja intimitatea si tranzactiile financiare si pentru a proteja copiii de pericolele din mediul virtual, expertii Kaspersky Lab actualizeaza constant componentele solutiilor de securitate.

Aceste noi versiuni de software Kaspersky Lab incorporeaza tehnologii noi care imbunatatesc nivelul de protectie impotriva crypto-malware-ului, previn supravegherea video a utilizatorului si protejeaza impotriva riscurilor retelelor Wi-Fi vulnerabile.
Webcam Protection. Webcam hacking sau interceptarea imaginilor prin intermediul webcam-ului reprezinta una dintre modalitatile in care poate fi utilizat malware-ul pentru spionaj online. Multi utilizatori acorda mai putina atentie la ceea ce ar putea fi inregistrat pe webcam-urile lor – desi camera ar putea capta imagini ale documentelor cu date bancare, carduri de credit sau activitati personale pe care utilizatorii ar prefera sa nu le expuna. Expertii Kaspersky Lab au dezvoltat Webcam Protection pentru clientii care doresc sa se asigure ca nu sunt supravegheati fara stirea sau consimtamantul lor. Acest program ajuta la monitorizarea programelor care incearca sa se conecteze la webcam, avertizeaza utilizatorul cu privire la tentativa de acces si, daca este necesar, blocheaza accesul la webcam1.

System Watcher. Una dintre cele mai grave amenintari pentru documentele, fotografiile si muzica utilizatorilor provine de la asa-numitul cripto-malware, sau malware-ul care cripteaza fisiere si cere o rascumparare inainte de a restabili accesul utilizatorilor la informatiile personale. Odata ce datele sunt criptate, nici macar eliminarea malware-ului nu poate restabili accesul la fisiere, astfel ca expertii Kaspersky Lab au descoperit o modalitate de a redobandi accesul la date, fara a plati pretul de rascumparare. Modulul Kaspersky Lab – System Watcher analizeaza toate procesele care ruleaza pe sistemul de operare, avand si o noua functie de back-up al datelor. Atunci cand System Watcher detecteaza un program suspect care incearca sa modifice un fisier al utilizatorului, creeaza automat un back-up pentru acel fisier, independent de orice modificare externa. Daca observatiile ulterioare indica faptul ca programul era periculos, schimbarile vor fi inversate1.

Wi-Fi Security Notification. Pentru infractorii cibernetici, retelele Wi-Fi publice pot deveni cu usurinta un alt instrument util pentru a intercepta datele utilizatorului. Din acest motiv, expertii Kaspersky Lab au introdus in noua editie a solutiei Kaspersky Internet Security modulul Wi-Fi Security Notification. Acesta verifica siguranta hotspot-urilor Wi-Fi si informeaza utilizatorul despre orice amenintare potentiala, cum ar fi conexiunea la o retea vulnerabila sau transmiterea unei parole nesigure prin intermediul Internetului. Utilizatorii primesc, de asemenea, sfaturi si recomandari cu privire la configurarea sigura a retelei Wi-Fi din propria casa1.

In plus fata de aceste caracteristici-cheie noi, Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 include imbunatatiri suplimentare:
• Actualizari si upgrade-uri automate atunci cand sunt disponibile versiuni mai noi. Aceasta inovatie garanteaza ca utilizatorii vor avea mereu cea mai noua si mai eficienta versiune a solutiei de securitate, fara a trebui sa o descarce si sa o instaleze manual1.
• Au fost aduse imbunatatiri si modulului Safe Money, pentru a proteja tranzactiile financiare online in fiecare etapa. Noua versiune Safe Money blocheaza terte aplicatii care tintesc accesarea clipboard-ului browser-ului web, care pot contine temporar date confidentiale (precum datele de conectare). Modulul Safe Money continua sa ofere protectie impotriva tehnologiilor de captare a imaginii de ecran, extensii de browser periculoase si alte tactici utilizate de infractorii cibernetici pentru a fura bani1.
• Pentru utilizatorii de retele Wi-Fi platite, conexiuni 3G sau LTE, solutia include acum functia Cost-Aware Networking, care reduce cantitatea de informatii comunicate de produs prin internet2.
• Au fost introduse imbunatatiri si modulului anti-phishing, mai exact tehnologiilor de analiza de text, imagine sau link-uri web care ajuta utilizatorul sa evite pagini web nedorite si periculoase. Acest lucru duce la detectarea rapida si mai precisa a site-urilor false construite pentru a sustrage bani si informatii personale de la utilizatori.
• Meniul principal si interfata au fost unite pentru toate produsele, iar acum utilizatorii pot accesa aplicatii cu usurinta, indiferent de sistemul de operare sau de versiunea produsului folosit. Expertii Kaspersky Lab au acordat o atentie deosebita consumului de resurse, ajutand la imbunatatirea eficientei instrumentelor de securitate, fara a afecta performanta sistemului de operare.

„In zilele noastre, utilizatorii acceseaza rar internetul de pe un singur dispozitiv,” a declarat Nikita Shvetsov, CTO in cadrul Kaspersky Lab. „Astfel, ei trebuie sa fie constienti de varietatea amenintarilor online si de masurile de siguranta pe care trebuie sa le adopte. Expertii Kaspersky Lab au dezvoltat o solutie care opereaza pe mai multe platforme si care permite utilizatorului sa administreze cu usurinta programe de securitate pe Windows, OS X si dispozitive care utilizeaza Android, sub o singura licenta. Tehnologiile integrate in Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 si-au dovedit eficacitatea nu doar in testele independente, dar si in practica, protejand zilnic 300 de milioane de utilizatori din intreaga lume,” a explicat Nikita Shvetsov.

1 Compatibil cu Windows
2 Functia Cost-Aware Networking este dsponibila de la versiunea Windows 8 in sus

support
Best Antivirus Suport Clienti: +40 747 199 292 / contact »
Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 protejeaza intimitatea, identitatea digitala, informatiile financiare si confidentiale ale utilizatorului