Mie 28 Mai 12:00 PM

Statistici in timp real: Lumea cibernetica in centrul atentiei

Kaspersky Lab pune la dispozitie o baza de date statistice care arata in timp real imaginea lumii cibernetice si a „locuitorilor” sai. Noul portal al companiei aduna statistici legate de activitatile oamenilor pe web, dispozitivele pe care acestia le folosesc si riscurile cu care ei se confrunta la nivel global.

Site-ul kaspersky-cyberstat.com acorda o atentie deosebita amenintarilor cibernetice – ce tipuri de malware sunt cele mai active in prezent si ce prejudicii le pot provoca utilizatorilor si dispozitivelor pe care acestia le folosesc. Portalul prezinta clasificarea celor mai des intalnite pericole cibernetice, lista celor mai des atacate tari din luna anterioara si numarul mostrelor de malware detectate in momentul de fata.

In plus fata de informatiile despre amenintarile cibernetice, portalul include si statistici referitoare la numarul global de utilizatori de Internet, incluzandu-i pe cei care au descoperit recent mediul online. Vizitatorii noii resurse de informatii pot vedea numarul de e-mailuri trimise in ultimul an in toata lumea, suma postarilor pe bloguri sau pe Twitter din ultimele 24 de ore, cate telefoane mobile noi au fost vandute in ziua curenta, numarul de site-uri care au fost atacate etc.

„Numarul utilizatorilor de Internet creste in mod semnificativ in fiecare zi, precum si cel al dispozitivelor si, din pacate, numarul si varietatea pericolelor cibernetice”, a afirmat Sergey Novikov, Deputy Director, Global Research & Analysis Team. „In acest moment, suma aplicatiilor de mobil periculoase din „colectiile” noastre depaseste 11 milioane. Construind o imagine veridica a lumii cibernetice prin intermediul datelor statistice proprii si din terte surse, am incercat sa demonstram ca spatiul cibernetic se extinde cu o viteza incredibila si aceasta crestere nu aduce doar oportunitati, ci si riscuri”, a incheiat Novikov.

Statisticile din cadrul portalului au ca sursa serviciul cloud-based Kaspersky Security Network, care furnizeaza informatii in timp real despre amenintari noi, detectate de produsele Kaspersky Lab, precum si alte surse, in special servicii online ca worldometers.info si realityclock.com.

Informatiile despre noile amenintari cibernetice sunt procesate de analistii companiei specializati in antivirusi, din intreaga lume. Lucrand in zone cu fusuri orare distincte, expertii scaneaza constant spatiul web pentru a descoperi programe daunatoare noi. Acestea sunt adaugate imediat in baza de date a tuturor produselor Kaspersky Lab. Pentru a vedea cum se desfasoara activitatea analistilor si pentru a va face o idee despre cum arata laboratorul din Moscova, puteti face un tur virtual aici. Pe langa portalul cu statistici, Kaspersky Lab a lansat recent o harta interactiva a amenintarilor cibernetice - un serviciu online care afiseaza incidentele cibernetice de pe glob in timp real.

support
Best Antivirus Suport Clienti: +40 747 199 292 / contact »
Statistici in timp real: Lumea cibernetica in centrul atentiei