Mar 06 Mai 1:00 PM

Kaspersky Lab: Noul agent minimalist de securitate virtualizata reuneste protectia si performanta

Kaspersky Lab anunta lansarea celei mai recente solutii de securitate virtualizata, care furnizeaza protectie avansata pentru platformele VMware, Citrix si Microsoft. Solutia Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent este deja disponibila in Romania.

Noua tehnologie este prima soluție de securitate Kaspersky Lab optimizata special pentru clientii Microsoft Hyper-V si Citrix XenServer, si va oferi clienților Vmware posibilitatea de a alege intre o protectie light-agent sau agentless. Beneficiile de protectie si performanta ale solutiei „light agent” de la Kaspersky Lab ofera „ce e mai bun din ambele lumi", comparativ cu modelele existente de securitate virtualizate ce folosesc sau nu software de tip agent.

„Motivati de cercetarile realizate de experții nostri in securitate, am pornit o misiune de educare a companiilor cu privire la riscurile legate de securitatea virtualizata si sa le oferim optiuni pentru protejarea retelei lor", a declarat, Andrey Slobodyanik, Managing Director, Kaspersky Lab Eastern Europe. „Nu exista o solutie universala pentru orice tip de retea, asa ca, oferind o combinație de optiuni de securitate virtualizata pentru cele mai mari trei platforme de acest tip din lume, Kaspersky Lab asigura protectia clientilor, acestia putand beneficia la miximum de investitiile lor virtualizate", a completat Slobodyanik.

In prezent, cele mai multe companii trebuie sa ia o decizie cu privire la felul in care isi administreaza securitatea virtualizata: fie sacrifica performanta, fie protectia. Modelele de securitate fara software de tip agent ofera avantaje pentru performanta prin efectuarea oricarei actiuni de securitate departe de masina virtuala, intr-o masina virtuala dedicata. Totusi, acest lucru limiteaza capacitatea software-ului de a efectua actiunile de management avansat al securitatii si de protectie a retelei pe endpoint-uri virtualizate. In schimb, protectia „agent-based” (instalarea de solutii „normale" de securitate pe fiecare masina virtuala (VM)) iroseste resursele de procesare - exact ceea ce virtualizarea urmareste sa elimine in primul rand - si poate reduce rata de consolidare a masinilor virtuale si randamentul investitiei totale al unui proiect virtualizat.

Probleme de tipul „instant-on gap” pot cauza probleme serioase in abordarea cu software de tip agent. „Instant-on gap” reprezinta fereastra de timp intre momentul in care a fost creata o masina virtuala si momentul in care a fost descarcata cea mai recenta actualizare de securitate pentru fiecare mașina virtuala in parte. Mașina virtuala este vulnerabila pana cand aceste actualizari sunt procesate.

Cu noul model de agent minimal Kaspersky Lab, aproape toate operatiunile de procesare a securitatii, consumatoare de resurse, sunt efectuate de catre un dispozitiv virtual dedicat la nivelul monitorului de masini virtuale. Prin canalizarea traficului virtual de retea si a fisierelor prin intermediul acestui dispozitiv actualizat, masinile virtuale sunt pe deplin protejate cu cele mai recente actualizari de securitate, de indata ce acestea sunt create. Nevoia de a trimite copii redundante ale bazelor de date anti-malware in intreaga retea pentru fiecare masina virtuala este, de asemenea, anulata. Scanarea inteligenta Kaspersky Lab se asigura ca acelasi fisier nu este scanat de mai multe ori, eliberand mai multe resurse de sistem. Aceasta include toate capabilitatile de securitate incluse in solutia Kaspersky Lab fara software de tip agent, inclusiv analiza euristica a fisierelor si tehnologiile cloud prin intermediul Kaspersky Security Network, pentru obtinerea in timp real a informatiilor privind amenintarile si aplicatiile malware emergente.

Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent include un agent software compact pentru fiecare masina virtuala, foarte diferit de solutia consumatoare de resurse care se regaseste in versiunea cu agent traditional. Acest agent compact ofera capabilitati ample de securitate, care sa permita solutiei Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent sa beneficieze pe deplin de expertiza de securitate Kaspersky Lab pentru a proteja o retea virtuala, putand fi implementat fara a fi necesara restartarea.

Kaspersky Lab va continua sa puna la dispozitie produsul Kaspersky Security for Virtualization | Agentless - disponibil in prezent doar pentru mediile VMware - ca o solutie eficienta pentru centrele de date sau servere care nu acceseaza Internetul, precum si in situatiile in care raporturile de consolidare si de protectie automata a fiecarei noi masini virtuale sunt foarte importante.

Folosind consola de administrare Kaspersky Security Center, solutia Kaspersky Security for Virtualization (Agentless si Light Agent) este administrata de la aceeasi interfata ca si solutiile de securitate Kaspersky Lab pentru masini fizice. Aceasta consola ofera managerilor IT o imagine completa a retelei fizice si virtuale pentru gestionarea provocarilor de securitate si indeplinirea sarcinilor de administrare de zi cu zi, fara a fi necesara comutarea intre diferite interfete.

Kaspersky Lab ofera o licenta unica pentru produsele sale de securitate virtualizate, astfel incat, companiile care achizitioneaza o licenta pentru Kaspersky Security for Virtualization vor avea acces atat la Kaspersky Security for Virtualization | Agentless, cat si la Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent. Optiunile de licentiere flexibile permit companiilor sa achizitioneze licente bazate fie pe versiunea "per masina virtuala" - care cunoaste cantitatea exacta de servere virtuale si de licente desktop necesare – fie pe versiunea "pe nucleu", care se bazeaza pe numarul de nuclee CPU identificate intr-un hardware de virtualizare al clientului, oferind companiilor spatiu flexibil pentru a-si extinde reteaua in functie de nevoie.

support
Best Antivirus Suport Clienti: +40 747 199 292 / contact »
Kaspersky Lab: Noul agent minimalist de securitate virtualizata reuneste protectia si performanta