Luni 09 Iunie 3:48 PM

Kaspersky Lab isi surclaseaza competitorii in urma evaluarii solutiilor de securitate in mediul virtual

Kaspersky Lab a anuntat rezultatele unui test comparativ destinat masurarii eficientei generale a noului produs Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent in comparatie cu Symantec Endpoint Security si Trend Micro Deep Security pe hypervisor Hyper-V. Aceasta este prima examinare a noii solutii Kaspersky Lab, care a fost lansata in luna aprilie 2014.

Obiectivul acestui test administrat de AV-TEST, a fost de a analiza nivelul de protectie asigurat de solutiile de securitate si impactul acestora asupra performantei infrastructurii virtuale. Toate cele trei solutii testate au demonstrat o capacitate la fel de inalta de detectare a fisierelor malware, in timp ce Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent a demonstrat o performanta semnificativ mai mare pe cateva sectoare, inclusiv pornirea mai rapida in cazul unui numar mai mare de computere virtuale si un impact cu 40-65% mai scazut asupra performantei sistemului in timpul administrarii mai multor masini virtuale.

Evaluarea totala AV-TEST a constat in patru teste separate: testul „real-world”, testul „prevalent malware detection”, testul „Login VSI” si testul „Boot Storm”. Primele doua dintre acestea au fost create pentru a evalua capacitatile de protectie, expunand masinile virtuale la 48 de amenintari intalnite in mod curent si prin scanarea a 9.851 de mostre raspandite de malware. Fiecare exemplar nedetectat initial a fost activat pe un computer de verificare, pentru a observa daca solutia de securitate permitea programului daunator sa functioneze pe deplin. Urmatoarele doua teste au masurat impactul asupra performantei sistemului cu ajutorul suitei de teste Login VSI asupra a 50 de masini virtuale, operand pe un hypervisor si masurand timpul de pornire intr-un test „Boot Storm”.

Testul de performanta ilustreaza care sunt diferentele in utilizarea solutiei de securitate destinat endpoint-urilor fizice pentru protejarea masinilor virtuale. In ambele teste de performanta, Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent a inregistrat rezultate remarcabil mai bune decat cele ale competitorior sai. Utilizand suita Login VSI pentru masurare, AV-TEST a stabilit ca solutia Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent a avut un impact cu 40% mai scazut asupra performantei sistemului decat Symantec si cu 65% mai mic decat Trend Micro.

In cadrul testului de performanta „Boot Storm”, care a comparat timpul de pornire a masinii virtuale fata de o pornire standard, Symantec a inregistrat un timp de pornire intarziat al masinii virtuale, in medie de 3 ori mai mare decat in lipsa unui software de securitate, iar Trend Micro a intarziat timpul de pornire de 4 ori mai mult comparativ cu pornirea standard.

Rezultatele combinate ale celor doua teste de performanta arata ca solutia de securitate Kaspersky Lab pentru masini virtuale este capabila sa opereze pe retele virtuale mai mari intr-un mod mai eficient. „Cand am masurat impactul solutiilor de securitate asupra subsistemelor de stocare, acesta a fost similar pentru toate cele trei solutii atunci cand am avut de-a face cu putine masini virtuale functionand pe hypervisor”, a declarat Maik Morgenstern, CEO and Technical Director in cadrul AV-TEST. „Valorile au inceput sa difere cand am lucrat cu 10 sau mai multe masini virtuale, iar cand am avut de-a face cu 20 sau mai multe masini, diferentele au crescut considerabil. Vorbind despre timpul de pornire, cea de-a 25-a masina virtuala care opera Trend Micro a avut nevoie de de doua ori mai mult timp decat cea care opera cu solutia Kaspersky Lab si de patru ori mai mult decat durata standard”, a incheiat Maik Morgenstern.

De asemenea, testele pentru protectie au aratat ca fiecare produs a inregistrat un nivel similar de protectie, ceea ce era de asteptat pentru solutiile de securitate la nivel enterprise. Kaspersky Lab si Symantec au detectat 100% din amenintari in cadrul testelor „real world”, in timp ce Trend Micro a omis unul. Si Kaspersky Lab si Trend Micro au obtinut cel mai mare calificativ pentru ca au detectat peste 99,8% din totalul celor mai frecvent intalnite mostre malware, in timp ce Symantec a primit un calificativ mai mic pentru detectarea a 99,7% din fisiere.

„Aceasta cercetare arata ca eficienta solutiilor de securitate care nu sunt create special pentru masinile virtuale poate fi limitata”, a avertizat Nikita Shvetsov, Chief Technology Officer in cadrul Kaspersky Lab. „Insa, pentru companiile care utilizeaza mii de computere sau servere virtuale, degradarea performantei cauzata de utilizarea unui software de securitate nepotrivit poate fi enorma. Managerii IT pot fi siguri ca solutiile de securitate virtuala din portofoliul Kaspersky Lab sigura protectia necesara, fara a diminua in mod inutil performanta”, a explicat Nikita Shvestov.

support
Best Antivirus Suport Clienti: +40 747 199 292 / contact »
Kaspersky Lab isi surclaseaza competitorii in urma evaluarii solutiilor de securitate in mediul virtual