Vin 14 Februarie 4:26 PM

Kaspersky Lab anunta infiintarea Consiliului Consultativ International

Kaspersky Lab a infiintat un Consiliu Consultativ International, care reuneste experti in securitatea cibernetica renumiti la nivel mondial, cu scopul de a oferi consultanta strategica pe piata de securitate IT a companiei.

Consiliul Consultativ reuneste sapte experti recunoscuti la nivel international din domeniul securitatii IT, din sectorul public si din mediul academic, care vor oferi indrumare practica, perspective si validare cu privire la planurile strategice si domeniile prioritare de dezvoltare a afacerilor companiei. Consiliul Consultativ nou-format a avut prima sa reuniune pe 11 februarie 2014, odata cu Summit-ul Analistilor in Securitate anual al companiei.

Howard A. Schmidt, fostul consilier in securitate cibernetica atat al presedintelui Bush, cat si al presedintelui Obama, va servi in calitate de presedinte al Consiliului Consultativ International. Din consiliu vor face parte si Bruce Schneier, Jae-Woo Lee, Latha Reddy, baroneasa Pauline Neville-Jones, Norbert Pohlmann si Whitfield Diffie. Anii de experienta ai membrilor Consiliului in situatii in care industria de securitate IT a avut contact cu guverne, factori de decizie in stabilirea strategiilor cibernetice nationale si internationale, dar si in mediul academic, vor oferi un nivel de expertiza si consultanta de neegalat pentru Kaspersky Lab.

"Deschiderea Consiliului de a oferi consultanta strategica pentru Kaspersky Lab subliniaza reputatia companiei de lider in securitatea IT, cu operatiuni de afaceri transparente si deschise,” a afirmat Howard A. Schmidt, presedintele Consiliului Consultativ Kaspersky Lab. „Amenintarile cibernetice contemporane au devenit o problema globala, ce nu tine cont de frontiere geografice; acesta fiind motivul pentru care Consiliul nostru este cu adevarat international,” a adaugat Howard A. Schmidt

Strategia de business si de dezvoltare a produselor pe care o are Kaspersky Lab se bazeaza pe cunostintele de securitate foarte ample ale companiei. Eugene Kaspersky, presedinte si CEO al Kaspersky Lab, este nu numai un antreprenor de succes, dar, de asemenea, unul dintre cei mai apreciati experti si evanghelisti ai securitatii IT la nivel global.

"Este o mare realizare si onoare sa avem alaturi de noi experti din industrie atat de respectati,” a declarat Eugene Kaspersky, presedinte si CEO al Kaspersky Lab. „Am reunit oameni care inteleg mai bine decat oricine altcineva gravitatea si amploarea problemelor din realitatea cibernetica in zilele noastre. Ne bucuram ca fiecare dintre ei a fost de acord sa se alature companiei Kaspersky Lab si sa contribuie la lupta noastra impotriva criminalitatii informatice. Infiintarea acestui Consiliu Consultativ este o realizare importanta pentru companie si un pas firesc, menit sa asigure faptul ca dezvoltarea noastra continua avanseaza in directia potrivita,” a adaugat Eugene Kaspersky.

Avand ca scop sa ramana o companie vizionara, Kaspersky Lab investeste masiv in cercetare si dezvoltare si se axeaza pe calitatea tehnologiei si inovatiilor sale, mai degraba decat sa fie legata exclusiv de obiectivele financiare, determinate pe termen scurt de piata. Compania este renumita pentru expertiza sa de top, care ofera analiza la o profunzime de neegalat si o intelegere a tuturor tipurilor de amenintari, de la fisierele malware comune, la atacurile si armele cibernetice mai sofisticate, precum Flame, Duqu, Red October, NetTraveler etc.

Kaspersky Lab intelege contextul global al amenintarilor cibernetice din prezent si impactul lor asupra starii economiei si politicii moderne. Prin urmare, compania participa activ la operatiunile de securitate cibernetica alaturi de organizatii internationale, agentii nationale si regionale de aplicare a legii si guvernamentale, cum ar fi INTERPOL, precum si echipele de interventie de urgenta (CERT) din intreaga lume. De asemenea, publica rezultatele cercetarilor pentru ca publicul larg sa aiba acces la acestea.

Consiliul Consultativ nou-format va consolida baza de informatii de securitate cibernetica a companiei si va aduce noi perspective si expertiza din partea membrilor sai recunoscuti. Astfel, va ajuta compania sa dezvolte tehnologii inovatoare si servicii inteligente care sa raspunda nevoilor specifice ale pietei si celor mai periculoase amenintari din prezent si din viitor.
Despre membrii externi ai Consiliul Consultativ Kaspersky Lab:
Howard A. Schmidt (SUA) este fostul asistent special al presedintelui Obama si a fost coordonatorul de securitate cibernetica pentru guvernul federal, lucrand in cadrul biroului executiv al presedintelui Statelor Unite. El a lucrat pe post Chief Information Security Officer si Chief Security Officer in cadrul Microsoft, precum si ca vicepresedinte si Chief Information Security Officer si Chief Security Strategist in cadrul eBay. In prezent, ocupa postul de director executiv al Forumului Software Assurance for Excellence in Code (SAFECode).

Bruce Schneier (SUA) este un criptograf de renume la nivel mondial si Chief Technology Officer in cadrul Co3 Systems Inc. El este un tehnolog de securitate de top si a fost numit un "guru al securitatii" de catre publicatia The Economist. Dl. Schneier este membru al Centrului Berkman Center for Internet and Society, de la Harvard Law School, membru New America Foundation’s Open Technology Institute, face parte din echipa New America Foundation's Open Technology Institute si este membru al consiliului consultativ al Electronic Privacy Information Center.

Jae-Woo Lee (Coreea) Dr. Lee a ocupat numeroase posturi de conducere si de consultant in cadrul industriei, fiind primul presedinte al Agentiei de Securitate a Informatiilor din Coreea, fondator al Agentiei Nationale de Informatizare din Coreea si membru al Consiliului de Administrare a Securitatii Guvernamentale din Coreea. Este, in prezent, profesor la Universitatea Dongguk, Facultatea de Relatii Internationale si Informatii (IAI) si CEO al Cyber Forensic Professional Association din Seul, Coreea.

Latha Reddy (India) este fostul consilier adjunct de securitate nationala din India. In plus, pe langa functia de consilier de securitate nationala Shiv Shankar Menon, Reddy a fost responsabila de securitatea informatica si alte probleme critice de securitate interna si externa. Reddy a lucrat, de asemenea, pentru Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Comertului de la New Delhi, ocupand diferite functii. Latha Reddy a lucrat ca director general adjunct in cadrul Consiliului Indian pentru Relatii Culturale si ca sef al Diviziei de Administrare in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Baroneasa Neville-Jones (Marea Britanie) este fost guvernator BBC si presedinte al Comitetului Comun de Informatii Britanic (JIC). Inainte de ridicarea in rang, aceasta a fost cunoscuta sub titulatura de Dame Pauline Neville-Jones, DCMG. Ea a ocupat postul de ministru de stat pentru securitate si contraterorism in cadrul Ministerului de Interne, avand o pozitie permanenta in Consiliul National de Securitate. Lady Neville-Jones a ocupat timp de numai trei ani functia de reprezentant special al primului-ministru din Marea Britanie pentru securitatea cibernetica in afaceri.

Norbert Pohlmann (Germania) este un om de stiinta din domeniul IT si profesor la Universitatea de Stiinte Aplicate Gelsenkirchen din Westphalia. Pohlmann a studiat Ingineria Electrica si s-a specializat in informatica, scriind o teza de doctorat intitulata "Posibilitatile si limitarile sistemelor firewall". A fost Managing Director la KryptoKom si, dupa o fuziune cu Utimaco Safeware AG, a devenit membru al Consiliului de Administratie Utimaco Safeware AG.

Whitfield Diffie (SUA) este un criptograf american si unul dintre pionierii recunoscuti ai criptografiei. Dupa o lunga cariera la Sun Microsystems, Diffie a lucrat timp de doi ani si jumatate ca vicepresedinte pentru Informatii, Securitate si Criptografie in cadrul organizatiei Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.

support
Best Antivirus Suport Clienti: +40 747 199 292 / contact »
Kaspersky Lab anunta infiintarea Consiliului Consultativ International