Joi 06 Februarie 9:00 AM

La nivel european, unul din opt utilizatori a ramas fara telefon sau tableta

Potrivit studiului „Kaspersky Consumer Security Risks”, realizat de B2B International si Kaspersky Lab in 2013, peste 12% dintre utilizatorii din Europa s-au confruntat cu pierderea, furtul sau distrugerea unui dispozitiv digital portabil - laptop, smartphone sau tableta - in ultimele 12 luni. Insa, utilizatorii nu raman numai fara dispozitive, ci pierd totodata informatii personale valoroase.

Laptop-urile, smartphone-urile si tabletele au devenit o parte de neinlocuit a vietii de zi cu zi - la serviciu, in timpul liber, sau atunci cand socializam cu prietenii sau cu familia. Dar ce se intampla daca un laptop, un smartphone sau o tableta se pierde, este furat sau distrus? Ce se intampla cu toate acele fotografii din vacanta, inregistrari video cu primii pasi ai copilului, corespondenta cu prietenii vechi si parolele pentru site-urile de socializare, de plati online, pentru conturile de online banking si conturile de e-mail?

Potrivit studiului, dispozitivele mobile sunt pierdute, furate sau deteriorate in mod regulat: peste 12% dintre respondentii din Europa au raportat cel putin una din aceste probleme anul trecut. O privire mai atenta arata ca 8% dintre dispozitivele utilizatorilor au fost iremediabil deteriorate, 2% dintre acestea au fost pierdute si 3% au fost furate. Aceste date confirma faptul ca pierderea sau furtul unui dispozitiv mobil este o problema frecventa.

Potrivit sondajului, pe dispozitivele mobile sunt stocate urmatoarele tipuri de date:
- Fotografii si clip-uri video personale: pe 74% dintre smartphone-uri, pe 68% dintre tablete
- Mesaje primite si trimise de pe e-mailul personal: pe 64% dintre smartphone-uri si 62% dintre tablete
- Parolele pentru conturile de pe retelele sociale si conturile de e-mail: pe 17% din smartphone-uri si 15% din tablete
- E-mailuri de serviciu: pe 30% din smartphone-uri si 27% din tablete
- Documente de business: pe 17% din smartphone-uri si 25% din tablete
- Informații financiare, parolele pentru conturile de online banking: pe 8% din smartphone-uri și tablete

Cu alte cuvinte, utilizatorii stocheaza o varietate de informatii pe dispozitivele lor mobile, iar valoarea acestora o depaseste de multe ori pe cea a dispozitivului in sine.

In cazul in care informatiile cu caracter confidential ajung pe mainile infractorilor, consecintele pot fi dezastruoase: informatii ale companiei ar putea fi facute publice; conturile de pe rețelele sociale, conturile de e-mail si de online banking ar putea fi compromise.

Din fericire, exista o modalitate sigura si convenabila pentru a reduce semnificativ riscul unor astfel de situatii. Kaspersky Internet Security for Android este o solutie dezvoltata pentru a proteja cea mai populara platforma mobila din lume. Pe langa tehnologiile avansate, care detecteaza si blocheaza amenintarile cibernetice, software-ul include, de asemenea, o serie de funcții menite sa impiedice accesul infractorilor la datele importante ale utilizatorului. Solutia de securitate poate chiar ajuta utilizatorul sa isi gaseasca si sa isi recupereze dispozitivul pierdut sau furat:
- Functia de blocare si localizare poate bloca un dispozitiv pierdut si poate identifica locul unde se afla acesta, folosind datele primite de la smartphone-ul sau GPS-ul tabletei;
- Functia de stergere a datelor sterge complet toate datele stocate pe dispozitiv;
- Functia de fotografiere a infractorului poate face, in secret, o fotografie cu dispozitivul furat;
- Modulul SIM Watch permite proprietarului sa blocheze dispozitivul mobil sau sa stearga informatiile din memoria acestuia, chiar si in cazul in care cartela SIM este inlocuita.

Toate functiile de operare de la distanta sunt accesibile prin intermediul sistemului Anti-Theft Web Management, un centru de control simplu de utilizat, bazat pe web, care permite proprietarului sa acceseze dispozitivul pierdut de pe un computer sau de pe alte dispozitive mobile. Din pacate, nu este intotdeauna posibil ca dispozitivul furat sau pierdut sa fie recuperat – alaturi de informațiile stocate pe el. Insa, Kaspersky Internet Security for Android se poate asigura ca informatiile personale valoroase nu vor ajunge in mainile infractorilor cibernetici.

support
Best Antivirus Suport Clienti: +40 747 199 292 / contact »
La nivel european, unul din opt utilizatori a ramas fara telefon sau tableta