Joi 14 August 9:00 AM

52% dintre companii sunt dispuse sa investeasca in protectie suplimentara pentru tranzactii financiare

Conform unei analize intreprinse de Kaspersky Lab in colaborare cu B2B International in 2014, la nivel european, 52% dintre companii sunt dispuse sa investeasca in software dezvoltat special pentru protejarea tranzactiilor financiare, utilizand fie componente instalate pe propria infrastructura, fie servicii furnizate de o terta parte.

Conform analizei Kaspersky Lab, securizarea informatiilor de plata si a tranzactiilor financiare reprezinta o prioritate pentru companii: o treime dintre companii (34%) plaseaza protectia acestor informatii in top trei prioritati pe anul viitor, pentru managementul IT. Aproape jumatate dintre participantii la studiu considera ca organizatiile lor au nevoie de securitate sporita atunci cand este vorba despre tranzactii financiare. Companiile mai mari sunt mai dispuse sa investeasca in cele mai bune tehnologii de securitate. In ceea ce priveste companiile cu mai mult de 5.000 de angajati, 62% dintre respondenti au declarat ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru un serviciu de securitate premium, comparativ cu 49% dintre respondenti din segmentul companiilor mai mici.

Analiza include si frecventa cu care infractorii cibernetici sustrag informatii financiare de la companii: organizatiile participante la studiu, care au pierdut informatii din cauza atacurilor cibernetice, au admis ca le-au fost furate informatii legate de plati. Respondentii au afirmat ca pierderea acestor informatii era cel mai rau lucru care li se putea intampla.

Expertii Kaspersky Lab au descoperit recent o campanie de fraudare care vizeaza clientii unei banci europene mari, campanie in care infractorii au interceptat datele financiare ale clientilor si, in interval de o saptamana, au furat mai mult de jumatate de milion de euro din conturile acestora. Este important ca managerii companiilor sa ia in considerare protectia multi-platforma, avand in vedere ca 40% dintre companii afirma ca realizeaza tranzactii importante de pe dispozitive mobile.

„Clientii sunt dispusi sa investeasca in protejarea tranzactiilor lor, iar incidenta mare de furturi de date financiare relevata de studiul nostru este inca un motiv pentru care protectia eficienta merita investitia,” spune Ross Hogan, Global Head la Fraud Prevention Division din cadrul Kaspersky Lab. „Furnizorii de servicii financiare ar trebui sa implementeze solutii de securitate integrate care ajuta la prevenirea fraudelor, maximizand eficienta serviciilor si optimizand experienta utilizatorului. Aceste nivele de protectie vor permite furnizorilor de servicii financiare sa evite pierderile de bani si problemele de reputatie care rezulta din incalcari ale securitatii datelor si sa obtina castiguri in plus prin atragerea de noi clienti, oferind totodata servicii de calitate clientilor deja existenti,” incheie Ross Hogan.

Pentru a oferi o astfel de protectie, expertii Kaspersky Lab au dezvoltat platforma Kaspersky Fraud Prevention pentru companiile cu profil financiar sau care intreprind activitati de comert electronic. Kaspersky Fraud Prevention poate proteja orice dispozitiv al consumatorului, indiferent de sistemul de operare, fie ca acesta este Windows, Mac, iOS sau Android si poate detecta tranzactiile ilegale din cadrul infrastructurii companiei. In plus, platforma include servicii de informare si instrumente care permit companiilor de servicii financiare sa-si dezvolte o protectie solida in aplicatiile de mobil, cu ajutorul tehnologiilor avansate Kaspersky Lab, pentru a preveni fraudele cibernetice.

support
Best Antivirus Suport Clienti: +40 747 199 292 / contact »
52% dintre companii sunt dispuse sa investeasca in protectie suplimentara pentru tranzactii financiare