Joi 17 Aprilie 1:00 PM

Kaspersky Lab a lansat Safe Browser for Windows Phone

Kaspersky Lab a lansat aplicatia gratuita Kaspersky Safe Browser for Windows Phone, menita sa protejeze navigarea pe internet de pe smartphone-urile care utilizeaza sistemul de operare pentru dispozitive mobile de la Microsoft. Aplicatia este acum disponibila pentru a fi descarcata direct de pe Windows Phone Store.

Noua solutie asigura protectie impotriva activitatilor de phishing, o amenintare larg raspandita care afecteaza PC-urile si dispozitivele mobile deopotriva. Infractiunile de phishing implica tentative ale infractorilor cibernetici de a crea site-uri si e-mailuri frauduloase cu scopul de a insela utilizatorii naivi sa le furnizeze informatii cu caracter personal. Potrivit unui studiu efectuat de B2B International pe parcursul anului trecut, unul din trei utilizatori de internet au primit mesaje cu link-uri de phishing.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone blocheaza link-urile catre un continut care are potential daunator. Aplicatia primeste informatii despre site-urile malware in timp real de la baza de date anti-phishing din cloud Kaspersky Security Network. Acest lucru permite solutiei sa blocheze chiar si acele pagini de phishing care au aparut recent pe internet.

Pe langa blocarea link-urilor de phishing, aplicatia permite filtrarea resurselor web in functie de continutul lor. Utilizatorii pot alege ce categorii de site-uri trebuie blocate, cum ar fi site-urile pornografice, paginile care contin cuvinte obscene sau scene de violenta, site-urile de jocuri, site-urile de socializare etc.

De asemenea, aceasta functie ii ajuta pe parintii sa isi protejeze copiii impotriva continutului daunator. Kaspersky Safe Browser for Windows Phone ar trebui sa fie inclus in Kid Corner, o sectiune speciala pentru copii, de pe smartphone-urile Windows Phone, care gazduieste continut si aplicatii selectate de catre parinti.

"Smartphone-urile devin o parte esentiala a vietii moderne si browser-ul web este una dintre cele mai populare aplicatii”, a afirmat Victor Yablokov, Head of Mobile Product Line in cadrul Kaspersky Lab. „Utilizatorii le folosesc pentru tot felul de lucruri. Cu toate acestea, chiar si cei mai experimentati utilizatori se pot confrunta cu probleme, uneori, cand incearca sa distinga site-urile false de cele autentice. Acum, Kaspersky Safe Browser for Windows Phone este disponibil pentru a veni in ajutor, asigurand protectie automata impotriva site-urilor frauduloase si cu continut nepotrivit", a completat Victor Yablokov.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone extinde portofoliul de produse Kaspersky Lab pentru platforme mobile, care include in prezent solutia de securitate Kaspersky Internet Security for Android, conceputa pentru smartphone-urile si tabletele cu Android si solutia Kaspersky Safe Browser for iOS, lansata in luna octombrie 2013.

support
Best Antivirus Suport Clienti: +40 747 199 292 / contact »
Kaspersky Lab a lansat Safe Browser for Windows Phone